Stop – reactie – Businessman Stop Domino Effect. Risk Management and Insurance Concept

Truckkartel

Transport en Logistiek Nederland onderneemt actie tegen Europese truckfabrikanten die schuldig verklaard zijn aan het in kartelvorm afspraken maken.

Europese truckfabrikanten hielden volgens de Europese Commissie ruim veertien jaar (1997-2011) een kartel in stand waardoor mogelijk 600.000 Europese transportondernemers zijn gedupeerd. Het kartel maakte onder meer prijsafspraken. TLN heeft het Europese advocatenkantoor Hausfeld & Co. ingeschakeld om namens transportbedrijven een claim in te dienen.

Overstappen?

TLN ontvangt regelmatig vragen van leden die zich hebben aangesloten bij bijvoorbeeld MKB-Claim en die willen overstappen.

Om misverstanden te voorkomen: MKB-Claim B.V. heeft in geen enkel opzicht te maken met de werkgeversorganisaties MKB-Nederland en/of VNO-NCW en/of de belangenorganisatie de Consumentenbond.

Of je kan overstappen hangt af van de overeenkomst die is afgesloten met MKB-Claim. Volgens TLN moet overstappen mogelijk zijn. Weet je niet zeker of je een overeenkomst hebt getekend? Informeer dan eerst bij MKB-Claim via vragen@mkbclaim.nl en vraag om een kopie.

Stuur vervolgens de beschikbare correspondentie, waaronder de eventuele overeenkomst, met MKB-Claim B.V. naar truckkartel@tln.nl.

Heb je, je verbonden aan een andere organisatie dan MKB Claim, maar wil je ook weten of je kan overstappen? Stuur ons dan de stukken die je hebt, zodat wij je verder kunnen adviseren.

Achtergrond

In Nederland gaat het om circa 240.000 verkochte vrachtwagens, waardoor de totale schade wordt geschat op 1,2 miljard euro aan teveel betaalde bedragen. Het gaat hier om vrachtwagens zes ton tmm.

TLN heeft naar verschillende opties gekeken, zodat leden optimaal bijgestaan kunnen worden in het verhalen van de schade.

Na een uitgebreid selectieproces waarin aantoonbare expertise en resultaten in vergelijkbare zaken leidend zijn geweest, heeft TLN besloten om het advocatenkantoor Hausfeld aan te bevelen aan al haar leden.

Hausfeld is wereldwijd actief en heeft kantoren in Engeland en Amerika. Hausfeld heeft een uitstekende en langdurige reputatie als een van Europa’s ​vooraanstaande kantoren als het gaat om het verhalen van kartelschade en massaclaims.

Aanmelden collectief

Aanmelden is niet meer mogelijk.