HUB 6: Weerbare sector verkleint kans op ondermijning

Bij het begin van de zomer hoort een nieuwe uitgave van HUB! In nummer 6 bespreken we onder andere de weerbaarheid van bedrijven wanneer het aankomt op illegale activiteiten, vertellen Ruud van Heugten en Mark van den Assem over de afwisseling van natuur en bedrijventerreinen bij Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo en kijken we met ING-sectorbankier Dirk Mulder naar de transport en logistieke trends binnen de detailhandel.

20220705_162019

In deze editie van HUB…

Weerbare sector verkleint kans op ondermijning. Duizenden kilo’s drugs, automatische vuurwapens en tassen vol cashgeld zijn slechts enkele zaken waarmee bedrijven ongevraagd te maken kunnen krijgen. Welke acties ondernemen de politie, douane en marechaussee om de weerbaarheid van ondernemers en werknemers te vergroten? 

Greenport Venlo: groene én logistieke hotspot. Een das die uit zijn burcht schiet, een haas die over een grondwal sprint of een ree die zijn dorst lest bij een vennetje. Ruud van Heugten en Mark van den Assem bespreken de ontwikkeling van een zowel op logistiek gericht als duurzaam Greenport Venlo. 

‘Je moet telkens opnieuw je positie bepalen’. HUB spreekt met sectorbankier Dirk Mulder over de ‘nieuwe’ consument, de trend van productbelevingen en de toekomst van logistiek en transport in de detailhandel. 

Dierwaardig transport kan boven 35 graden. Voor diertransport bij hoge temperaturen bestaat het hitteprotocol als leidraad. Verscheidene betrokken en innovatieve vervoerders vinden zelf ook manieren om het dierenwelzijn te beschermen. 

‘De trots was doorslaggevend’. Dionne en Nick van Schaick namen transportbedrijf ITC Holland Transport vorig jaar definitief over van hun ouders. Hoe kijken broer en zus terug op de overname van het familiebedrijf? 

 

Dit en nog veel meer vind je in de allernieuwste editie van ons ledenblad HUB. 

Heb jij ook nieuws, een mooie innovatie of juist een jubileum of wil je een onderwerp eens uitgelicht zien in HUB? Mail naar redactie@tln.nl. 

HUB niet ontvangen? Wat jammer! Stuur ons een e-mail en we maken het snel in orde. 

Meer informatie over adverteren vind je hier.