HUB 8: Van douane tot duurzaamheid (special)

HUB is onderweg! In nummer 8 praten accountants Carol de Wit, Roelof Oostindiën en Demis van Loenhout over het komende kostenrapport, vertelt de familie Van Erp over het ‘One Stop Shop’-concept van hun bedrijf Combo Group en geeft Directeur-Generaal Nanette van Schelven een kijkje achter de schermen bij de Nederlandse Douane. Verder vind je vanaf pagina 41 de Duurzaamheidsspecial, vol verduurzamingsvisies van ondernemers en experts uit de sector. Veel leesplezier!

HUB 8

In deze editie van HUB… 

 

Met het kostenrapport in de hand en de vuist op tafel. Ieder jaar kijken veel transportondernemers reikhalzend uit naar het rapport ‘Kostenontwikkelingen in het wegvervoer’. Maar zij zijn niet de enigen. Ook accountants met klanten in de logistieke sector zijn benieuwd naar wat het rapport brengt. Carol de Wit, Roelof Oostindiën en Demis van Loenhout bespreken hun adviestaken, het belang van onderhandelingsgesprekken voor ondernemers en het hervinden van een balans in de sector.

Complete dienstverlening ontzorgt de klant volledig. Vanuit het Limburgse Born heeft ras-ondernemer Jan van Erp samen met zijn zoon Freek Combo Group laten uitgroeien tot een zogeheten ‘One Stop Shop’-bedrijf. Onder één dak regelt het familiebedrijf reparatie, transport, cleaning en in- en verkoop voor zijn klanten. Jan en Freek vertellen over de totstandkoming van hun ‘One Stop Shop’-concept.  

Toenemend aantal taken zet Douane onder druk. De Nederlandse Douane bestaat sinds juni 425 jaar. Nanette van Schelven gaat met TLN in gesprek over het steeds grotere palet aan werkzaamheden, automatisering, voldoende personeel en samenwerking met het bedrijfsleven. De Directeur-Generaal van de grensbewaking is vooral trots op haar organisatie, maar ziet feilloos waar het beter kan en moet. 

Showcase voor duurzame ontwikkeling. In de oksel van de A16 en A17 ligt Logistiek Park Moerdijk, een strategische locatie uit het oogpunt van transport en logistiek. De ontwikkeling van het park, gericht op grote logistieke dienstverleners, zal over enkele maanden starten. Gert Slager schetst alvast een beeld van het duurzame initiatief. 

Door samenwerking zijn de doelen van 2030 haalbaar. De logistieke sector staat voor een verduurzamingsopgave. De sector stapt over op elektrische bestelauto’s en vrachtwagens, onder meer door de invoering van zero-emissiezones in 30 tot 40 grotere steden in 2025. Welke zorgen spelen er en hoe kunnen deze worden opgelost? Verschillende partijen geven hun visie. 

 

Dit en nog veel meer vind je in de allernieuwste editie van ons ledenblad HUB. 

Heb jij ook nieuws, een mooie innovatie of juist een jubileum of wil je een onderwerp eens uitgelicht zien in HUB? Mail naar redactie@tln.nl. 

HUB niet ontvangen? Wat jammer! Stuur ons een e-mail en we maken het snel in orde. 

 Meer informatie over adverteren vind je hier.