iSHARE: De eerste softwarepartners zijn bekend

Makkelijker en veiliger data delen, ook met onbekende partijen. Dat is het uitgangspunt van iSHARE, een vernieuwend project van het Neutraal Logistiek Informatie Platform (NLIP).

iShare

​Het NLIP is een initiatief van Topsector Logistiek.

Doel van iSHARE is om data delen veiliger en eenvoudiger te maken. En dan met name het autoriseren, identificeren en authentiseren van mensen en computers die met elkaar data gaan delen. iSHARE is vergelijkbaar met het DigiD-concept, maar dan toegespitst op de logistiek en machine-to-machine communicatie.

De eerste so​​ftwarepartners

Globis en Yellowstar Solutions mogen zich de eerste softwarepartners van iSHARE noemen. Bedrijven in de logistiek kunnen met hen contact opnemen. Zij kunnen de technische software-aanpassingen verzorgen die nodig zijn om deel te nemen aan iSHARE. Eefje van der Harst, projectmanager bij iSHARE: “We werken momenteel aan een programma om de samenwerking met nieuwe en bestaande partners verder uit te breiden. We geloven dat dit de weg is naar volledige adoptie. Vooral het MKB kan profiteren van de ondersteuning via onze softwarepartners.”

Voordeel v​oor TLN-leden

TLN-leden die deel willen nemen aan iSHARE, hebben het voordeel dat zij makkelijker en veilig data kunnen delen, ook met partijen die ze niet kennen. Voor meer informatie over iSHARE en de voordelen voor TLN-leden, kunt u contact opnemen met Wout van den ​Heuvel​.​