Transportbedrijven gezocht voor hulptransport

Internationale humanitaire organisaties zetten zich in Polen in om het transport van goederen naar Oekraïne te organiseren om mensen in nood te helpen. Er wordt gezocht naar transportbedrijven die vrachtwagens heen en weer willen sturen tussen Polen en Oekraïne.

De criteria voor de vervoerders:
De mogelijkheid om vracht naar Oekraïne te vervoeren van Polen (Rzeszow) naar Oekraïne (Lviv). Voorkeur verzendmethode: zware vrachtwagens zonder overladen aan de grens, deur-tot-deur levering; laden in het magazijn aan de kant van de verzending, lossen door de geadresseerde; aanvullende afhandelingsdiensten kunnen vereist zijn.

Alternatieven
Alternatieve methoden van vrachtvervoer die in overweging moeten worden genomen:
1. Aan de grens overladen van vrachtwagen op vrachtwagen. Alle coördinatie en afhandeling op het punt van overladen wordt door de vervoerder georganiseerd.
2. Vracht wordt via het spoor naar Oekraïne vervoerd. Het transportbedrijf is verantwoordelijk voor het ophalen van lading in het magazijn, het laden en lossen van treinwagons en de uiteindelijke levering tot de laatste kilometer.

Voor alle verzendmethoden wordt een verzekering gevraagd, maar is niet verplicht.

Lading
Voorziene lading:
– Voedselproducten
– Fysieke materiële hulpgoederen (huishoudelijke artikelen, kleding, bouwmachines, enz.)
– Medische goederen

Alle lading is humanitaire hulp.

Meer informatie
Als je kunt helpen of meer informatie nodig hebt, neem dan contact op met karolina.greda@wfp.org en kelly.bradley@wfp.org.

Bron: IRU/World Food Programme