Vrachtwagens vol bloemen op pad

Op vrijdag 10 april bezorgt de sierteeltsector 150.000 boeketten aan cliënten in de thuiszorg en bewoners van verzorgingstehuizen. Ondanks de grote omzetdaling in de sector, helpen ondernemers in het hele land mee om eenzaamheid tegen te gaan.

Logistieke uitdaging
De afgelopen dagen is er met man en macht gewerkt om de actie voor te bereiden. Een flinke logistieke uitdaging. Op verschillende plekken in het land liggen nu zo’n 24.000 dozen met boeketten klaar voor verzending. Op Goede Vrijdag vertrekken ruim 100 vrachtwagens naar zo’n 1000 adressen in heel Nederland om de bloemen te bezorgen. De actie ‘Sierteeltsector samen tegen eenzaamheid bij ouderen’ is een initiatief van de sierteeltsector, in samenwerking met Ali B. Samen met alle chauffeurs deelt hij morgen de kleurrijke boeketten uit.

Sierteeltsector
De coronacrisis treft de sierteeltsector erg hard. Daarom kampen ook bijna alle transportondernemers in de sector met zwaar omzetverlies. Soms wel tot 90%. Normaal is deze periode voor hun de drukste tijd van het jaar, vanwege Pasen en Moederdag. Nu staan er veel vrachtwagens stil. Ondanks de tegenslagen, slaat de sierteeltsector de handen ineen om ouderen en alleenstaanden te verblijden met een mooie bos bloemen.