Wat gebeurt er als de BPM-vrijstelling wegvalt?

Je kunt helpen door het invullen van een korte vragenlijst

Het kabinet is van plan om per 2024 de vrijstelling van bpm (belasting op personenauto’s en motorrijwielen) op dieselbestelauto’s geleidelijk af te schaffen. Dat betekent dat dieselbestelauto’s in de toekomst fors duurder worden. De vrijstelling voor elektrische bestelwagens blijft wel van kracht, maar een elektrische bestelauto is voor veel ondernemers nog geen goed alternatief. Samen met VNO-NCW/MKB Nederland en RAI Vereniging hebben we een korte vragenlijst opgesteld. Hiermee willen we antwoord krijgen op de vraag: welke bestelauto ga jij aanschaffen als de bpm-vrijstelling komt te vervallen?

Bestelauto

Het kabinet verwacht dat ondernemers sneller zullen investeren in de aanschaf van een elektrische bestelauto, waardoor het wagenpark sneller zal verduurzamen. Wij twijfelen aan deze gedachtegang en willen daarom met deze enquête je verwachte investeringsplannen in kaart brengen als de bpm-vrijstelling wegvalt. Doe je mee?

Korte vragenlijst
Je helpt ons door een korte vragenlijst in te vullen. Deze bestaat slechts uit een paar vragen, die je eenvoudig kunt invullen via de volgende link: https://wsonwp.survey.fm/gebruikersonderzoek-bpm-bedrijfswagens. Dit kan nog de komende paar weken. Alvast bedankt voor je medewerking

Meer informatie over de kabinetsplannen voor afschaffing van de BPM vind je hier.