Start pilot zero emission in Den Haag

Drie bedrijven in Den Haag gaan met elkaar samenwerken om de stad een stukje schoner te maken. Hubbel Lastmile, Fortune Coffee en Volkswagen Wittebrug zijn gestart met een pilot om goederen slim en schoon te vervoeren.

pilot stadshubs den haag

​Hubbel Lastmile is een logistieke stadshub waar bedrijven 24/7 goederen aanleveren. Vervolgens worden deze goederen op een duurzame manier door de binnenstad vervoerd en afgeleverd.

​Start pilot

​Fortune Coffee wil koffie op een duurzame manier naar klanten vervoeren. De levering vindt daarom vanaf deze week plaats met een elektrische bestelbus van Volkswagen Wittebrug, een E-Crafter. De pilot is gestart om eventuele verbeteringen aan te brengen zodat het project ook voor de toekomst een succes is. Bij de aflevering van de eerste duurzame E-Crafter was Liesbeth van Tongeren, wethouder Duurzaamheid en Energietransitie van Den Haag, aanwezig. Van Tongeren juicht dit project in Den Haag toe. ‘’Schoon vervoer is de toekomst, daarom ben ik trots op deze Haagse ondernemers.’’

TLN juicht zero emissie initiatieven toe waarmee stappen worden gezet richting zero emissie bevoorrading in binnensteden.