TLN verbaasd over acties vakbonden

FNV en CNV zijn niet ingegaan op de uitnodiging van Transport en Logistiek Nederland (TLN) om een ultieme poging te doen om tot een cao-resultaat te komen en hebben acties aangekondigd. Ondanks dat de werkgevers bereid zijn om grote stappen te zetten in de richting van de vakbonden. TLN is verbaasd over de aangekondigde acties en roept het FNV en CNV op om het cao-overleg voort te zetten.

Man signing documents, unrecognizable person

Eerder hebben de vakbonden de werkgevers een ultimatum gesteld, dat vandaag om 17.00 is afgelopen. Nog vóór het verstrijken van dat ultimatum heeft TLN de vakbonden uitgenodigd om een ultieme poging te doen om alsnog tot een cao-resultaat te komen.

Bereidheid
Daarbij is benadrukt dat de werkgevers bereid zijn om op alle hoofdthema’s (loon, arbeidsomstandigheden en eerder stoppen met werken) een duidelijke stap te zetten in de richting van de bonden. Tot teleurstelling van TLN zijn de vakbonden niet op die uitnodiging ingegaan. Helaas wordt zo de mogelijkheid ontnomen om door middel van constructief overleg dichter bij elkaar te komen. TLN vindt het dan ook onverantwoord dat de bonden acties hebben aangekondigd en roept de bonden op om het cao-overleg snel voort te zetten.

Coronacrisis
Hoewel sommige transporteurs sinds de coronacrisis juist meer werk hebben, zijn andere transportbedrijven zwaar getroffen. Daarbij zijn de vooruitzichten vooralsnog somber: in de meest gunstige scenario’s wordt een eerste voorzichtig herstel van de sector verwacht vanaf 2022.

Ondanks de coronacrisis werkte iedereen in de sector door om Nederland te bevoorraden en de schappen van apotheken en supermarkten gevuld te houden. Werkgevers in de sector transport en logistiek zijn hun werknemers dankbaar voor hun enorme inzet en getoonde veerkracht over de afgelopen periode. En dat vertalen we graag naar een goede cao. Juist daarom zijn we vastberaden om in deze onzekere tijd samen met de bonden tot een akkoord te komen.