Verkeershinder voor vrachtverkeer door noodzakelijke werkzaamheden Beneluxtunnel

Van 13 tot 16 mei voert Rijkswaterstaat noodzakelijke werkzaamheden uit in de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom en Hoogvliet/Pernis. Er is een tunnelbuis afgesloten. Al het verkeer rijdt tijdens de werkzaamheden door de andere tunnelbuis.

Beneluxtunnel in Rotterdam
Beneluxtunnel

Tijdens de weekendafsluiting is de linkerbuis (B) van de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom en Hoogvliet/Pernis voor alle verkeer afgesloten. Tijdens de werkzaamheden kan verkeer gebruikmaken van de rechterbuis (A) van de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom en Hoogvliet/Pernis en afrit Vlaardingen-Oost.

Vervanging hitte werende bekleding
Boven de in- en uitrit van de tunnel bevinden zich stempelbuizen (dwarssteunen) die zijn voorzien van hitte werende bekleding. Deze hitte werende bekleding is op het einde van haar levensduur en moet worden vervangen.

Ter voorbereiding op bovengenoemde werkzaamheden, vinden er van vrijdag 13 mei 21.00 uur tot maandag 16 mei 05.00 uur in de linkerbuis (B) van de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom en Hoogvliet/Pernis werkzaamheden plaats.

Na de werkzaamheden
Vanaf maandag 16 mei 05.00 uur kan autoverkeer weer door beide buizen van de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom en Hoogvliet/Pernis rijden. Voor vrachtverkeer is het ook na de werkzaamheden in het weekend niet toegestaan om door de linkerbuis (B) van de Beneluxtunnel te rijden. Zij maken gebruik van de rechter tunnelbuis (A). Dit duurt tot en met 20 januari 2023.