Wijkertunnel deels weer toegankelijk voor vrachtverkeer

De Wijkertunnel die vorige week zeer plotseling werd afgesloten gaat overmorgen – zaterdag 16 oktober – gedeeltelijk weer open. De tunnel richting Alkmaar (oostbuis) blijft voorlopig dicht. TLN dringt bij Rijkswaterstaat (RWS) aan op een zo spoedig mogelijke heropening van de gehele tunnel.

Transports Truck Driving in Tunnel

Vannacht en morgennacht plaatst RWS vier ventilatoren terug in de Wijkertunnel (A9) richting Amsterdam (westbuis). Hierna kunnen vrachtwagens en touringcars vanaf zaterdag 16 oktober weer gebruik maken van deze tunnelbuis. De ventilatoren die nu worden teruggeplaatst in de tunnelbuis richting Amsterdam zijn afkomstig uit de Schipholtunnel. Hier zijn onlangs alle ventilatoren vervangen. TLN is blij dat RWS met deze oplossing de urgentie van heropening inziet. De branchevereniging benadrukt dat een spoedige heropening van de hele tunnel van belang is.

Irritatie
Vorige week uitte TLN flinke irritatie over het plotselinge afsluiting van Wijkertunnel en de verwachte duur van de vervanging van de ventilatoren. De tunnel ligt in een belangrijke route waar veel vrachtverkeer gebruik van maakt. De bereikbaarheid van IJmuiden, de Amsterdamse Haven en de Zaanstreek komt door deze afsluiting behoorlijk onder druk te staan. TLN gaat ervan uit dat RWS om deze reden met prioriteit werkt aan een zo spoedig mogelijke heropening van de hele tunnel. RWS geeft aan dat het ‘helaas nog onduidelijk is hoeveel tijd het volledig herstel vraagt’. Hier kunnen transportondernemers niet mee werken.