Aanvullende maatregelen: Mondkapjes en 1,5 meter afstand

Het kabinet heeft dinsdagavond 2 november 2021 nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. TLN actualiseert in een overzicht wat deze maatregelen voor haar leden betekenen.

Met onmiddellijke ingang geldt er weer de anderhalve meter-maatregel. Tevens adviseert het kabinet om 50% thuis te werken. Vanaf 6 november geldt er weer een mondkapjesplicht op alle publieke locaties binnen waar geen coronatoegangsbewijs is vereist. Met onder meer deze aanvullende maatregelen wil het kabinet het aantal coronabesmettingen verminderen. 

Vooruitblik
Verder overweegt het kabinet een uitbreiding van de mogelijkheden voor het vragen van het coronatoegangsbewijs door onder andere werkgevers. Deze maatregel wordt nu voorbereid omdat een wetswijziging noodzakelijk is. Op woensdag 3 november worden de maatregelen besproken in de Tweede Kamer die het pakket maatregelen moet goedkeuren. De situatie wordt op 12 november aan de hand van een OMT-advies opnieuw beoordeeld door het kabinet.

Veelgestelde vragen
TLN bereidt een nieuw overzicht voor van veelgestelde vragen over onder meer coronatoegangsbewijzen op de werkplek, plichten werkgever en testbewijzen. We verwachten deze update op woensdag 3 november 2021 op de site te kunnen plaatsen.  

Lees alle maatregelen op de website van de Rijksoverheid.