Code oranje: mogelijk zeer zware windstoten

Vanavond kunnen, met uitzondering van de provincie Limburg, zeer zware windstoten optreden. Hiervoor geldt code oranje.

storm

Vanavond kunnen, met uitzondering van de provincie Limburg, zeer zware windstoten optreden. Tevens komen (onweers)buien voor. Langs de kust, boven het IJsselmeer en boven het Waddengebied windstoten van meer dan 120 km/u. Boven land van meer dan 100 km/u. Later vanavond neemt van het westen uit de wind geleidelijk in kracht af.

Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. (Bron: KNMI)

Flyer
Om bedrijven en hun chauffeurs goed voor te bereiden op verschillende weersituaties, hebben het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, evofenedex, Verbond van Verzekeraars en TLN de flyer Preventie incidenten bij extreem weer opgesteld. Daarin staan praktische tips voor ondernemers, chauffeurs en planners voor het omgaan met code geel, oranje en rood.

Actuele informatie
Bij extreem weer zoals gladheid, dichte mist, storm of bij ongewone temperaturen geeft het KNMI een weeralarm af. Afhankelijk van de verwachte hevigheid gebeurt dat met codes geel, oranje en rood. Raadpleeg de website van het KNMI voor actuele waarschuwingen. Door Rijkswaterstaat worden de waarschuwingen van het KNMI omgezet naar een advies voor het verkeer.