IJzel en code rood: neem maatregelen

Maandag is er in de loop van de nacht en in de ochtend kans op verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal als gevolg van ijzel. Hiervoor wordt code rood uitgegeven. Lees hieronder welke maatregelen aan de orde zijn.

Gladheid – waarschuwing – code geel – sneeuw – winter

Het KNMI waarschuwt voor code rood. Maandag is er in de loop van de nacht en in de ochtend kans op verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal als gevolg van ijzel. Vanaf 03:00 uur geldt voor Noord- en Zuid Holland en Zeeland code rood. Vanaf 05:00 voor de Waddeneilanden, Friesland, Flevoland, Utrecht, Gelderland en Noord Brabant. Vanaf 07:00 uur voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Limburg.

Flyer
TLN verwijst graag voor tips voor het omgaan met de weersituaties code rood, oranje of geel naar de flyer Preventie incidenten bij extreem weer. Op de site van TLN staan ook vertalingen van de flyer. Veiligheid staat voorop: wij adviseren het vervoer stil te leggen in de regio(‘s) waar code rood geldt. De uitvoerende partij is eindverantwoordelijk voor de veiligheid. Informeer partners in de logistieke keten. Voor LZV’s geldt een rijverbod bij code oranje en rood.

Actuele informatie
Bij extreem weer geeft het KNMI een weeralarm af. Afhankelijk van de verwachte hevigheid gebeurt dat met codes geel, oranje en rood. Raadpleeg de website van het KNMI voor actuele waarschuwingen. Door Rijkswaterstaat worden de waarschuwingen van het KNMI omgezet naar een advies voor het verkeer.