Nieuwe privacywet AVG vanaf nu van kracht: TLN blijft leden ondersteunen

Afgelopen tijd is veel gepubliceerd over de nieuwe privacywet AVG. Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties eraan voldoen.

Privacy-8

​Bedrijven die nog niet alles hebben geregeld, wordt aangeraden dat zo snel mogelijk te doen en in elk geval vast te leggen wanneer zij denken klaar te zijn.​

TLN heeft de leden op een heel praktische manier ondersteund met korting op een online hulpmiddel. Dat gaat gewoon door. Bedrijven kunnen dat AVG-programma met stappenplan gewoon blijven gebruiken; de korting blijft geldig.

Via het AVG-programma kan het merendeel van de leden binnen enkele uren de belangrijkste zaken hebben geregeld. Volg daartoe de 15 stappen in het programma.

Korting vo​​​or TLN-leden

TLN-leden krijgen een korting van 50% op gebruik van dit programma. Voor meer informatie en aankoop van het programma zie www.avgvoorhetmkb.nl​

Leden kunnen gebruik maken van de kortingscode TLNAVG50. De prijs van het programma is afhankelijk van het aantal medewerkers.

Privacy​​wet

Doel van de nieuwe privacywet is voorkomen dat persoonsgegevens in verkeerde handen vallen, waardoor bijvoorbeeld identiteitsfraude kan plaatsvinden.

De wet verplicht bedrijven een aantal zaken vast te leggen en juridisch te regelen. Je moet kunnen aantonen er alles aan gedaan te hebben om misbruik van persoonsgegevens tegen te gaan.

Mocht er iets misgaan en gegevens ‘op straat’ komen te liggen (een zogeheten datalek) of als er controle plaatsvindt en zaken zijn niet op orde, kan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zware boetes opleggen. Bestuurders en directieleden zijn hierbij persoonlijk aansprakelijk. Een datalek kan bijvoorbeeld al bestaan uit een lijst van namen van klanten of opdrachtgevers.

De AP heeft aangegeven in de eerste weken coulance te betonen als bedrijven nog niet helemaal klaar zijn. Dat neemt niet weg dat de verplichtingen – en dus de aansprakelijkheid – blijven.