Registratie bij NVWA

Voor het vervoer van levensmiddelen, diervoeders en dierlijke bijproducten dienen vervoerders geregistreerd te staan bij de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit).

​De registratie is een uitvloeisel van Europese regelgeving. TLN heeft de procedure voor registratie bij NVWA kort samengevat. Voor het vervoer van deze productsoorten volstaat een 'registratie' ('erkenning' is niet nodig).


Er zijn drie stappen nodig voor registratie: 

  • voorafgaande aan registratie bij NVWA is eHerkenning nodig,
  • wanneer u zich gaat registreren bij NVWA dient u te beschikken over een NVWA klantnummer,
  • vervolgens kunt u zich bij NVWA registreren.

Aanschaf eHerkenning 

Met een eHerkenningsmiddel kunnen ondernemers veilig inloggen bij aangesloten organisaties (overheden en private organisaties). Er zijn verschillende betrouwbaarheidsniveaus eHerkenning. NVWA vereist betrouwbaarheidsniveau 2+.

Wanneer u - in bezit van eHerkenning - in de vervolgstappen een klantnummer aanvraagt en/of een registratie uitvoert via een van de onderstaande links, dan komt u automatisch langs een veld waar u zich met u eHerkennings-gegevens kunt inloggen.

Eenmaal de eHerkennings-stap gepasseerd, kunt u uw bedrijfsgegevens en/of te vervoeren materialen registreren.

Klantnummer aanvragen 

NVWA hanteert een klantnummer die u voor al uw contacten met de NVWA kunt gebruiken. Indien u nog geen klantnummer/debiteurnummer heeft bij de NVWA dan dient u dit aan te vragen op de site van NVWA.

Registratie bij NVWA

NVWA hanteert verschillende registratieformulieren voor de verschillende te vervoeren productsoorten (levensmiddelen, diervoeders, dierlijke bijproducten). Registratie gebeurt via de NVWA website:

Let op​

  • aanvragen van eHerkenning en het toegekend krijgen van een NVWA registratienummer kost tijd: dit kan enkele dagen duren. Vraag ze op tijd aan.
  • registraties bij NVWA kosten eenmalig geld. Wanneer u eenmaal voor bijvoorbeeld dierlijke bijproducten geregistreerd staat, kunt u binnen die registratie uw gegevens kosteloos wijzigen op latere tijdstippen. 

Bronvermelding en verwijzing

Verdieping

Voor de leden die alles over het onderwerp willen weten