Recente ontwikkelingen

 

Naar nieuws

Truckkartel

Europese truckfabrikanten hielden volgens de Europese Commissie ruim 14 jaar (1997 – 2011) een kartel in stand waardoor mogelijk 600.000 Europese transportondernemers zijn gedupeerd. Het kartel maakte onder meer prijsafspraken. Transport en Logistiek Nederland (TLN)  heeft het Europese advocatenkantoor Hausfeld & Co. ingeschakeld om namens transportbedrijven een claim in te dienen.

Aanmelden collectief

Zowel TLN-leden als niet-leden kunnen zich hier aanmelden om de strijd met de truckfabrikanten aan te gaan.

Kunt u overstappen?

TLN ontvangt met regelmaat vragen van leden die zich hebben aangesloten bij bijvoorbeeld MKB-Claim en willen overstappen.

Om misvattingen te voorkomen: MKB-Claim B.V. heeft in geen enkel opzicht te maken met de werkgeversorganisaties MKB Nederland en/of VNO-NCW en/of de belangenorganisatie de Consumentenbond.

Of u kunt overstappen hangt af van de overeenkomst die afgesloten is met MKB-Claim. Volgens TLN moet overstappen mogelijk zijn. Weet u niet zeker of u een overeenkomst heeft getekend, informeer dan eerst bij MKB-Claim via vragen@mkbclaim.nl en vraag om een kopie. 

Stuur vervolgens de beschikbare correspondentie, waaronder de eventuele overeenkomst, met MKB-Claim B.V. naar truckkartel@tln.nl. TLN adviseert en ondersteunt waar nodig.

Heeft u zich verbonden aan een andere organisatie dan MKB-Claim, maar wilt u ook weten of u kunt overstappen? Stuur ons dan stukken die u heeft, zodat wij u nader kunnen adviseren.

Achtergrond

In Nederland gaat het om circa 240.000 verkochte vrachtwagens, waardoor de totale schade wordt geschat op € 1,2 miljard euro aan teveel betaalde bedragen. Het gaat hier om vrachtwagens vanaf zes ton tmm.

TLN heeft naar verschillende opties gekeken, zodat leden optimaal bijgestaan kunnen worden in het verhalen van de schade. 

Na een uitgebreid selectieproces waarin aantoonbare expertise en resultaten in vergelijkbare zaken leidend zijn geweest, heeft TLN besloten om het advocatenkantoor Hausfeld aan te bevelen aan al haar leden. 

Hausfeld is wereldwijd actief en heeft kantoren in Engeland en Amerika. Hausfeld heeft een uitstekende en langdurige reputatie als een van Europa’s ​vooraanstaande kantoren als het gaat om het verhalen van kartelschade en massaclaims.

Meer informatie

Meer over Hausfeld en wat u kunt doen leest u hier. Lees ook de eerdere berichtgeving over het truckkartel.

Lees meer

Extra informatie, producten en diensten

Exclusief voor leden

Wilt u inloggen voor extra informatie?

Word lid van TLN

Verdieping

Voor de leden die alles over dit onderwerp willen weten

     

    Gerelateerd aan dit onderwerp

     

    Juridisch
    Transportrecht