Recente ontwikkelingen

 

Naar nieuws

Truckkartel

Europese truckfabrikanten hielden volgens de Europese Commissie ruim 14 jaar (1997 – 2011) een kartel in stand waardoor mogelijk 600.000 Europese transportondernemers zijn gedupeerd. Het kartel maakte onder meer prijsafspraken. Transport en Logistiek Nederland (TLN)  heeft het Europese advocatenkantoor Hausfeld & Co. ingeschakeld om namens transportbedrijven een claim in te dienen.

Aanmelden collectief

Zowel TLN-leden als niet-leden kunnen zich hier aanmelden om de strijd met de truckfabrikanten aan te gaan.

Achtergrond

In Nederland gaat het om circa 240.000 verkochte vrachtwagens, waardoor de totale schade wordt geschat op € 1,2 miljard euro aan teveel betaalde bedragen. Het gaat hier om vrachtwagens vanaf zes ton tmm.


TLN heeft naar verschillende opties gekeken, zodat leden optimaal bijgestaan kunnen worden in het verhalen van de schade. TLN heeft, na een uitgebreid selectieproces waarin aantoonbare expertise en resultaten in vergelijkbare zaken leidend zijn geweest, besloten om het advocatenkantoor Hausfeld aan te bevelen aan al haar leden. Hausfeld is wereldwijd actief en heeft kantoren in Engeland en Amerika. Hausfeld heeft een uitstekende en langdurige reputatie als een van Europa’s vooraanstaande kantoren als het gaat om het verhalen van kartelschade en massaclaims.

Meer informatie

Meer over Hausfeld en wat u kunt doen leest u hier. Lees ook de eerdere berichtgeving over het truckkartel.

Lees meer

Extra informatie, producten en diensten

Exclusief voor leden

Wilt u inloggen voor extra informatie?

Word lid van TLN

Verdieping

Voor de leden die alles over dit onderwerp willen weten

   

  Gerelateerd aan dit onderwerp

   

  TLN Communities

  Juridisch
  Transportrecht